Tilldela en roll till en användare i EmergencyOS

Du kan uppdatera en EmergencyOS-användares roll för att ändra de behörigheter de har inom EmergencyOS. Du kan tilldela en standardroll eller en anpassad roll.

Vem kan använda denna funktion?

  • Användare med rollen Kontoadministratör eller Platsadministratör, eller någon användare med behörighet att hantera Roller
  • Tillgängligt på alla nivåer

Om roller i EmergencyOS

Det finns tre standardroller i EmergencyOS:

Kontoadministratör

En användare med rollen Kontoadministratör kan hantera alla platser med EmergencyOS och har tillgång till alla inställningar.

Rollen Kontoadministratör kan inte tilldelas eller ändras i EmergencyOS. Den måste tilldelas användaren från Användarinställningar i FacilityOS.

Platsadministratör

En användare med rollen Platsadministratör kan hantera de platser som tilldelats dem och har tillgång till alla behörigheter i EmergencyOS. De platser som tilldelats användaren kan hanteras från Användarinställningar i FacilityOS.

Säkerhetsansvarig

En Säkerhetsansvarig hjälper till att hålla anställda och besökare säkra vid en nödevakuering. De ansvarar för att bekräfta att alla har lämnat byggnaden säkert, antingen genom att genomföra närvarokontroller vid samlingspunkter eller genom att fysiskt genomsöka tilldelade områden.

Som standard har Säkerhetsansvariga följande behörigheter:

  • Samlingshändelser: Tillåter Säkerhetsansvariga att få tillgång till Samlingshändelser för att visa alla kommande och tidigare samlingshändelser, registrera nya händelser, ladda ner revisionsloggar eller ställa in schemalagda övningar.
  • Aktiv Evakuering: Tillåter användare att starta eller stoppa nödsituationer eller övningar.

Tilldela en roll till en användare

  1. Från vänster sidofält i EmergencyOS, välj Inställningar Screenshot of the Settings icon.-ikonen, och välj sedan Användare.
  2. Välj den användare vars roll du vill ändra.

    Obs:

    En användare med rollen Kontoadministratör kan inte få sin roll ändrad i EmergencyOS.

  3. Från rullgardinsmenyn Roll, välj en roll.
  4. Klicka på Spara.
Var denna artikel till hjälp?
0 av 0 tyckte detta var till hjälp