Du kan redigera, fästa, aktivera, inaktivera eller ta bort anställda i din Adressbok.
Vem kan använda denna funktion?
Redigera anställds uppgifter
- Från vänstra sidofältet i VisitorOS eller FacilityOS, klicka på Hantera och välj sedan Adressbok.
- Välj den anställde du vill redigera.
- Om en extern system hanterar den anställde visas ett meddelande ovanför deras namn. Gör eventuella ändringar i den anställdes uppgifter i det externa systemet. Om du kopplar bort den anställde genom att klicka på Lås upp, kommer det externa systemet inte längre att uppdatera deras uppgifter. Detta kan skapa en dubblettpost vid nästa synkronisering.
- Gör eventuella ändringar för den anställde.
- I det övre högra hörnet klickar du på Spara.
Fäst en anställd som värd
Du kan fästa en anställd så att de visas på skärmen "Värdval". Detta gör att besökare kan välja dem utan att behöva söka efter deras namn.
- Från vänstra sidofältet i VisitorOS eller FacilityOS, klicka på Hantera och välj sedan Adressbok.
- Välj den anställde du vill fästa.
- I fliken Detaljer aktiverar du Fäst på 'Värdval'-skärmen.
- Klicka på Spara.
Inaktivera eller aktivera en anställd
Du kan inaktivera en anställd i Adressboken för att tillfälligt förhindra att de väljs som värd. Du kan aktivera dem igen vid behov.
- Från vänstra sidofältet i VisitorOS eller FacilityOS, klicka på Hantera och välj sedan Adressbok.
- Välj den anställde du vill aktivera eller inaktivera.
- Bredvid deras profilbild, stäng av Aktiv för att inaktivera dem eller slå på den för att aktivera dem.
- I det övre högra hörnet klickar du på Spara.
Ta bort en anställd
Att ta bort en anställd är permanent och kan inte ångras. Efter att den anställde har tagits bort kommer de inte längre att visas som värd när besökare försöker logga in.
Observera:
Om en extern system, såsom Microsoft Entra ID, hanterar den anställde, ta bort dem från det systemet.
- Från vänstra sidofältet i VisitorOS eller FacilityOS, klicka på Hantera och välj sedan Adressbok.
- Använd sökfältet för att hitta den anställde via namn, e-post eller telefonnummer.
- Bredvid den anställde du vill ta bort, klicka på Ta bort
ikonen.
- Klicka på Ja för att bekräfta och ta bort.