Lägg till en nödsituationprofil

Du kan skapa nödsituationprofiler för specifika nödsituationer för att varna dina anställda eller besökare om vad de ska göra och vart de ska gå.

Vem kan använda denna funktion?

  • Användare med rollen Kontoadministratör eller Platsadministratör, eller vilken användare som helst med behörighet att hantera Nödsituationprofiler
  • Tillgängligt på företagsnivån tier

Lägg till en nödsituationprofil

  1. Från vänstra sidofältet i EmergencyOS, klicka på Hantera och välj sedan Nödsituationprofiler.
  2. Klicka på Lägg till nödsituationprofil.
  3. I Namn på nödsituationprofil anger du ett namn för profilen.
  4. Från rullgardinsmenyn Platser väljer du platsen för profilen.
  5. Fyll i detaljer för Konfigurera profil. För mer information, se Konfigurera profilinställningar.
  6. Klicka på Spara för att lägga till nödsituationprofilen.
  7. (Valfritt) Efter att du sparat profilen kan du anpassa följande alternativ:
    • E-post och mobil start-/slutmeddelanden: Du kan välja att aktivera e-post- och mobilmeddelanden vid start och slut i händelse av en nödsituation. När du har aktiverat något av dessa alternativ kan du redigera meddelandet som skickas och vem som tar emot dem. För mer information, se Konfigurera nödsituationmeddelanden för en nödsituationprofil.
    • Mobil - Statusförfrågan: Denna funktion är tillgänglig som ett betalt tillägg. Om svarstypen för nödsituationprofilen är "Roll Call" etableras en tvåvägskommunikationskanal via SMS mellan säkerhetspersonal och alla deltagare.

Konfigurera profilinställningar

  • Nödsituationstyp: Välj om profilen kan användas för en nödsituation, övning eller båda.
    • Nödsituation: En verklig nödsituation som dina besökare eller anställda behöver vara medvetna om.
    • Övning: En övning används för att träna anställda i hur man reagerar på en verklig nödsituation.
  • Nödsituationens natur: Välj vilken typ av nödsituation som ska gälla för profilen.
  • Deltagare: Välj deltagarna som ska delta i nödsituationen. Du kan välja deltagare genom:

    • Listor: Inkludera incheckade besökare, incheckade anställda eller alla i anställdlistan.
    • Rapporterar till: Inkludera deltagare som rapporterar till en specifik användare.
    • Anställdtaggar: Inkludera anställda med specifika taggar.
    • Specifika anställda: Inkludera namnen på specifika anställda.

    Notera:

    För att redigera deltagarlistan måste du först spara nödsituationprofilen.

  • Skicka lista över incheckade besökare till Värd: Välj vem värdarna ska meddelas om:
    • Inaktiverad: Värdar meddelas inte om några besökare som fortfarande är incheckade.
    • Endast värdens egna besökare: Värdar meddelas endast om besökare som är incheckade för att träffa dem.
    • Alla platsbesökare: Värdar meddelas om alla incheckade besökare.
  • Förväntad varaktighet: Om du vill ange en uppskattad tid för hur länge denna nödsituation är aktiv, slå på denna inställning och ange ett antal i minuter. När nödsituationen är över kan du jämföra den förväntade varaktigheten med den faktiska varaktigheten på sidan för samlingshändelser.
  • Svarstyp: Välj hur anställda eller besökare måste svara på nödsituationen.
    • Roll Call: Kräver att deltagarna evakuerar till en säker plats. När deltagarna anländer kan säkerhetspersonalen markera dem som anländna.
      • Samlingsplatser: Om du har valt "Roll Call" måste du välja samlingsplatser som ska användas om denna nödsituation startas. För att lära dig hur man skapar en samlingsplats, se Ange en samlingsplats.
    • Byggnadssvep: Kräver att säkerhetspersonal sveper och rensar olika zoner i din byggnad för att säkerställa att alla anställda och besökare har lämnat.
      • Zoner: Om du har valt "Byggnadssvep" måste du välja zoner som ska svepas om denna nödsituation startas. För att lära dig hur man skapar zoner, se Byggnadssvep: Etablera byggnadszoner.
    • Endast varning: Meddelar deltagarna om en nödsituation, men kräver inte att de vidtar ytterligare åtgärder.
      • Blockera besökskiosk: Om "Endast varning" är valt kan du aktivera detta alternativ för att inaktivera VisitorOS Kiosk-app på din plats iPad. Detta förhindrar att besökare checkar in tills nödsituationen är över.
Var denna artikel till hjälp?
0 av 0 tyckte detta var till hjälp